lördag 7 augusti 2010

Sverige har näst flest anmälda våldtäkter i världen. Och vad gör vi åt det?

Sverige har näst flest anmälda våldtäkter i hela världen.
Smaka på den.
Näst flest.
Och hur många är det som aldrig anmäls?

Fortfarande skuldbeläggs och ifrågasätts offret av polis, rättsväsende och framförallt av samhället. Fortfarande är det någonstans ens eget fel om man blivit våldtagen eller sexuellt trakasserad. Inte uttalat, men åsikterna sitter i väggarna. Kanske var man inte spiknykter, kanske hade man kort kjol och kanske, men bara kanske hade man en svart bh på sig som råkade skymta fram under ett linne. Då förstår väl vem som helst att det är okej att gå fram och tvinga sig till sex eller grabba tag i en kroppsdel som man inte har tillträde till?

Varför är det så att Sverige nästan ligger i topp på anmälda våldtäkter?
Vad är det som gör att män anser sig ha rätt att våldta kvinnor? Jag är medveten om att det mestadels handlar om en maktuppvisning, men vad är det som gör att män känner att de är tvungna att visa på hur mycket större, starkare, tuffare än kvinnorna de är?
Börjar jämnställdheten komma ikapp "karlakarlarna" nu, orkar de inte pressen när kvinnor står på sig och vågar säga ifrån?

Om vi ska kunna ändra denna nedåtgående spiral, så krävs det högre straffgrader och att man faktiskt vågar använda sig av dem. Det finns inga "förmildrande omständigheter" om du gör dig skyldig till våldtäkt. Det kvittar vad hon hade på sig, det kvittar om hon var stupfull. Om du har sex med en en kvinna som är så berusad så visar det ganska bra på vad du är för en kille, då har man inga höga tankar om sig själv direkt.

Dessutom så måste samhällets syn på kvinnor förändras. Samhällets, och rättsväsenets. Varför frågar polisen vad man hade på sig för underkläder när man berättar om en våldtäkt? Har det med saken att göra? Frågar man killen vad han hade för färg på sina kalsonger sen?

En fungerande sexualundervisning med fokus på etik och moral i skolorna tror jag är viktigt. Det är dags att våra vuxna i samhället tar sitt ansvar och visar småpojkarna att det inte är okej att trakassera (för vem har inte hört tjejer bli kallade hora i skolan?) tjejer, och allting börjar någonstans. Nu säger jag inte att alla som varit "tuffa" i skolan senare går ut och våldtar tjejer, men oavsett så är det inte okej att kalla tjejer för hora, fitta och slyna.
I skolan sätter man ribban för hur man blir som vuxen. De som redan är vuxna och våldtar får man låta rättsväsendet ta hand om, men i skolan har man fortfarande en chans att påverka som lärare.

Dessutom tror jag det är viktigt att det inte bara handlar om 20minuters undervisning lite snabbt sådär för att läraren tycker det är pinsamt, utan ha en kontinuerlig diskussion i klasserna angående vad som är okej och vad som inte är okej, och börja tidigt!
Jag anser att moral och etik borde vara på alla scheman i hela Sverige från första klass!



Länkar;

Aftonbladet
En av mina gamla bloggar ang. våldtäkter
En av mina gamla bloggar gällande sexuellt utnyttjande

Avslutar än en gång med ett boktips;
Flickan och skulden, av Katarina Wennstam.

"Jonna, en helt vanlig tonårstjej, går på fest. Dagen efter är hennes liv förstört. De har kört upp en krycka i underlivet. På stan kallas hon "kryckhoran".

Lena blir utsatt för en gruppvåldtäkt. I rättegångsprotokollet står det : "Hon hade en kort, svart klänning, en orange genomskinlig top, skor, samt BH och trosor på sig.".

Det sexuella våldet har alltid funnits, men har det blivit grövre? Har det skett en förändring i inställningen till våldtäkt hos ungdomar, media, domstolar? Eller är det i själva verket samma urgamla syn på kvinnans- och mannens- rätt som härskar?"

Detta är en oerhört otäck bok, men den borde vara obligatorisk för alla att läsa. I skolan, om inte annars!

26 kommentarer:

  1. Jag instämmer helt. Skolan måste på allvar ingripa mot den avskyvärda behandling som våra unga flickor utsättes för. Det börjar med tillmälen som hora, och slutar i värsta fall med gruppvåldtäkter.
    På ännu ett område har vi nått samma nivå som t.ex. Frankrike, där kvinnor gått samman i rörelser som "Ni putes, ni soumises". (Ungefär: Varken skökor eller förtryckta)
    Vågar man som folkpartist gå hela vägen och se kopplingen till massinvandringen och de muslimska männens kvinnosyn? I Frankrike vågade man det och blev häftigt kritiserad.
    Friskt vågat är hälften vunnet!
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  2. En oerhört korkad kommentar. Där sade du att alla invandrare är våldtäktsmän. Härlig människosyn... Precis sådana uttalanden gör att SD inte kommer kunna bli accepterade som ett seriöst parti.

    Vem som helst fattar att inte alla invandrare begår våldtäkter.

    Vem som helst fattar att det är långt ifrån alla våldtäkter som begåtts av invandrare.

    Och med det sagt är det enkelt att se att problemet inte är invandringen, utan brottet i sig. Straffåtgärderna i Sverige är fånigt låga och borde skärpas ordentligt för grova brott. Det är däremot knappast ett straff att vara invandrare, men det är den synen SD har.

    SvaraRadera
  3. Hej Niclas!
    Kommentarer från folkpartister brukar faktiskt inte vara så "låga". Du läser min text som fan läser bibeln.
    Jag är glad att folkpartikommentarer brukar ligga på en helt annan nivå. Du verkar mer höra hemma hos huliganvänstern. Om du hade öppnat ögonen och om du hade tagit del av situationen i en del av de franska förorterna, som jag nämnde, så hade du sett likheten med situationen i Sverige.
    Vad gäller seriösa partier, så avgörs det av väljarna. Jag hoppas att de inte dömer FP efter ditt sätt att resonera, för då är det stor risk att FP blir ännu mindre i Svalövs fullmäktige.
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  4. Vet inte vad jag misstolkade i din kommentar då du skyller våldtäkter på massinvandring.

    "Vågar man som folkpartist gå hela vägen och se kopplingen till massinvandringen och de muslimska männens kvinnosyn?"

    Detta kallas generalisering. Då kommentaren gjordes på ett blogginlägg om våldtäkter i Sverige så kan man väl inte tolka det på något annat sätt än att du skyller detta på invandrarna, eller snarare muslimska män för att generalisera ännu hårdare. Hur vill du annars att det ska tolkas?

    Mitt sätt att resonera är att alla har samma rättigheter, likväl som att alla har samma skyldigheter. Detta gäller Svenskar såväl som muslimer. Det tror jag knappast jag är ensam om att tycka inom Fp. SD:s tankar är mer att invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet har skyldigheter medan Svenskar har alla rättigheter. Detta är inte en särskilt human världsåskådning, och knappast ett rättvist sätt att betrakta invandrare på.

    SvaraRadera
  5. Din läsförmåga tycks ligga på lågstadienivå. Jag har aldrig hört någon påstå att alla våldtäkter begås av invandrare.
    Om du inte har förstått att muslimers kvinnosyn på ett radikalt sätt skiljer sig från den västeuropeiska, då är din informationsivå inte ens på lågstadienivå.
    Att det finns länder där kvinnor inte får utbilda sig och inte köra bil, länder där miljoner människor hålls som slavar, borde uppröra varje liberal människa. Är du verkligen okunnig om att detta gäller i en del länder, som styrs av muslimska ideal?
    Vågar vi inte se och beskriva eländet, kan vi inte heller göra något åt det. Därför klingar ditt snack om lika rättigheter bara som hyckleri.
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  6. Ifall du diskuterar kvinnosyn och inte behandlar ämnet våldtäkt undrar jag varför du kommenterar denna bloggen överhuvudtaget. Det du nu tar upp i kommentaren har inte med det jag har skrivit att göra överhuvudtaget. Min poäng är att våldtäkter inte beror på invandrare, våldtäkter beror på människor som inte respekterar kvinnor och lagen. Det är brottet vi ska göra något åt. Invandring i sig har inte med våldtäkter att göra.

    SvaraRadera
  7. Bättre fly än illa fäkta!
    Det är tydligen Niklas motto, när han inte klarar en debatt. Att tysta meningsmotståndarna är dock ingen bra metod.

    Våldtäkter beror på män som har en förvriden kvinnosyn. Om vi släpper in alltför många sådana män på kort tid, ökar antalet våldtäkter. Sverige är inte det första landet i Europa som har gjort den erfarenheten. Det jag nämner i min kommentar är saker som beror på den människosyn som är så vanlig i muslimska länder. Kan det vara så illa, Niklas att du inte känner till t.ex Hirsi Ali och andra tappra kvinnor som är beredda att offra allt för att hjälpa sina medmänniskor?
    För att hjälpa dig ur din djupa okunnighet, ger jag dig här en länk, där Hirsi Ali vänder sig isht till liberaler. Det är väl inte så att Björklund är den ende folkpartisten som vågar se sammanhangen och föreslå åtgärder.
    http://www.youtube.com/watch?v=q6Wrhivp7eQ
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  8. I dag dömdes männen av Södertälje tingsrätt till stränga fängelsestraff för bland annat grov våldtäkt mot barn.

    De dömda har ingått i olika konstellationer av ungdomar som de senaste åren misstänks för att i grupp ha våldtagit eller på annat sätt förgripit sig sexuellt på unga flickor i Södertälje. Dagens dom är den första i serien av övergrepp.

    Tre av männen som nu dömts fick fyra års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. En fjärde dömdes till fängelse i ett år och sex månader för grov våldtäkt mot barn, en femte inblandad till fängelse i tre år och sex månader för bland annat grov våldtäkt mot barn och en sjätte dömdes till åtta månaders fängelse för grovt sexuellt tvång.

    Samtliga dömdes för att de vid olika tillfällen våldfört sig och sexuellt utnyttjat flera tonårsflickor som de träffat på olika fester i Södertälje.

    Svalöv är inte som Södertälje, Gudskelov!

    Förutom fängelsestraffet dömdes männen även att betala höga skadestånd till flickorna. En av de dömda ska utvisas på livstid efter avtjänat straff och en annan utvisas och förbjuds återvända de fem närmaste åren.

    SvaraRadera
  9. Jag tycker man skulle utvisa muslimen Kurt Niklas Lindgren och muslimen Anders Eklund. De är ju de mest brutala våldtäktsmännen vi har i Sverige.

    SvaraRadera
  10. Det finns några faktafel i resonemangen där man knyter våldtäkt till religion. För det första är våldtäkt en svår synd enligt de flesta stora religionerna. Även Islam. Dessutom är det andra grupper som är mer överrepresenterade än personer med annan etnisk bakgrund. Tex är gruppen av personer från dåliga sociala förhållanden större. Personer med mycket dålig utbildning är också större. Personer med mycket låg inkomst är också större. Allt enligt BRÅ. Det är alltid intressant att studera politik med ett särskilt syfte, som tex att försöka hitta syndabockar i grupper man är lite rädd för. När man jobbar på det så tappar man ofta kontakten med fakta och övergår till tyckande. Här finns en sammanställning på de felaktigheter som finns i det politiska tal som adresserade problem till personer med utlänsk härkomst. Mycket intressant läsning.
    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stora-faktabrister-i-sds-artikel_3677009.svd

    SvaraRadera
  11. Tycker det är intressant att ta upp ämnet okunnighet när man pratar om SD. Kan rekommendera sidan http://valpejl.se/. Där kan man bland annat sortera upp alla SD kandidater efter lön, vilket väl får ses som en måttstock på utbildning. Sedan kan man jämföra med andra partier. Hmmm...

    Att man gör våldtäkter till en invandrarfråga istället för en brottsfråga är för mig fortfarande obegripligt. Sära på frågorna, sen går det att börja diskutera.

    SvaraRadera
  12. Hej Torbjörn!

    Tyvärr är det inte bara våldtäkter som är ett resultat av Islams inflytande, det är en människosyn som upprör varje människa. Dock vågar inte alla fördöma densamma. Att den främst drabbar kvinnorna är förmodligen ett skäl till att så många – inte minst politiker – tiger om förtrycket. Det länder Sara till heder att hon protesterar, även om hon inte ser kopplingen
    .
    Vad hjälper det att ”våldtäkt är en stor synd enligt de flesta religioner”. Stöld och pedofili är också en stor synd enligt den kristna läran. Dock ser vi hur till och med kyrkans tjänare gör sig skyldiga till de vidrigaste brott.
    Om Islam vore blott och bart en religion skulle världen se annorlunda ut. Nu är Islam tyvärr mer än så med sina anspråk på att styra samhället. Varken du, Torbjörn, eller Niklas kan vara okunniga om det fruktansvärda förtryck som i synnerhet kvinnorna får utstå i vissa muslimska länder. Hirsi Ali och flera andra har vädjat till Västvärlden om hjälp att göra slut på slaveriet och förtrycket. Hedersmord och tvångsäktenskap har redan blivit en del av den svenska vardagen.

    Kanske borde FP Svalöv starta en liten studiecirkel för att skingra dimmorna. Dick Harrisson, professor i historia i Lund, har skrivit en tjock volym om slaveriet, som han påstår vara mera utbrett än någonsin i den muslimska världen.
    Som nämndeman i Länsrätten i Malmö hade jag det tvivelaktiga nöjet att lyssna till en islamolog från Göteborgs universitet. Ställd inför fakta ur Harrissons bok undrade han var den muslimska världen finns. Två minuter tidigare hade han själv visat kartor över densamma. Att han blev utskrattad var väl inte så märkligt. Han kunde inte heller förstå varför det var så viktigt för undervisande personal att kunna se ansiktena på eleverna. Han presenterade sig för oss som forskare, men det visade sig mycket snart att han var propagandist. En forskare söker sanningen utan skygglappar och ryggar inte tillbaka, när resultaten blir obehagliga.

    Jag brukar kunna hitta punkter, där jag kan hålla med dig, Torbjörn; så även den här gången. Det är alldeles riktigt att grupper med dålig utbildning och med låg inkomst är större bland invandrare, inte minst den typ av invandrare som vårt land har tagit emot. I dessa grupper är också kriminaliteten mera utbredd. Därav skapas det utanförskap som det – även enligt vår nuvarande regering – är så viktigt att undanröja. Just därför är det inte möjligt att på kort tid ta emot stora grupper av människor från kulturer som är så olika vår egen. Detta insåg Sverigedemokraterna tidigt. Som du kanske förstått är vi ju lite mer internationella och välutbildade än en del andra partiers representanter. Exemplen från England, Tyskland och Frankrike skrämde oss. Eftersom vi också är väl utrustade med civilkurage och eftersom vi avskyr hyckleri vågade vi protestera mot den vansinniga politik som fördes och fortfarande förs. Smutskastningen kan vi bara skratta åt; den vänder likt bumerangen tillbaka till avsändaren.

    Slutligen skall jag bara antyda ett fenomen, som jag tror skulle kunna vara intressant att diskutera just med dig, Torbjörn. Staffan Thorsell skriver ju i sin bok Mein lieber Reichskanzler om den föga hedervärda roll som Sverige spelade under andra världskriget, då vi teg och anpassade oss av rädsla för tyskarna. Han nämner också hur samma fega tigande gällde under det kalla kriget, då av rädsla för ryssen. Däremot gjorde våra politiker och journalister en hedervärd insats för att göra slut på apartheidpolitiken i Sydafrika. I det fallet fanns ju inget att frukta.

    Är det den gamla, vanliga svenska fegheten som gör att såväl politiker som journalister idag tiger inför de illdåd som nu sker under Islam? Islamisterna är ju kunniga, när det gäller att sprida skräck: Salman Rushdie, Theo van Gogh, Hirsi Ali, Lars Vilks och diverse bombdåd runt om i Europa är några exempel. Björklund är nog en modig man!
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  13. Sven-Inge. Det hedrar dig att du skriver att förtryck av kvinnor endast förekommer i en del muslimska länder. Firman jag jobbar i har uppgiften att minska förtrycket genom vår närvaro i Mazar-i-Sharif. En av de viktigaste skälen för vår närvaro är att talibanerna skall hållas tillbaka. Alla muslimer är dock inte talibaner. De som jobbar med livet som insats för att låta flickor gå i skola och lära sig läsa är också muslimer. Min granne som är den största svenska patriot jag mött är också muslim. Om du studerar vilka samhällen som hyser hederskulturer och förtryck tror jag att du också kan se att det signifikanta är att de är underutvecklade, fattiga och har en nästan total analfabetism. Denna typ av medeltida inställning till jämlikhet existerar inte på samma sätt i länder där levnadsstandarden ökar. Onda människor finns över allt. Det är inte helt ovanligt att onda vänner missbrukar religionen för sina syften. Det är inte religionen i sig som skall bära skulden utan de onda män som missbrukar den. Ett exempel du själv lyfter är pedofili som är vanligt bland onda kristna. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att anklaga hela kristendomen för det. Jag är övertygad om att vi har en mission att förbättra och civilisera många delar av vår värld. De absolut främsta vapnen är utbildning, utveckling, förbättrade sociala förhållanden, internationellt samarbete och utrotande av fattigdom. De sämsta vapnen är polarisering, intolerans och internationell isolering.

    Jag är särskilt stolt över att det politiska parti som under andra världskriget ensamt visade sin avsky för både Nazister och Kommunister var vi liberaler. Historiskt intresserad som du är så vet du säkert detta redan. Liberalerna i samlingsregeringen agerade ofta som ett extra samvete för Per-Albin.

    Du vet säkert dessutom att de problem som Storbrittanien, Frankrike, Holland m.fl. har, i mycker stor utsträckning beror på att dessa är gamla kollonialmakter. Dessa länders systematiska profiterande på andra länder och folk har stor inverkan på de problem de har idag. Människor från de gamla kolonierna har i många generationer varit längst ner på samhällsstegen i dessa länder.
    Lyckligtvis är inte Sverige i samma situation. Det finns inte heller något alls som talar för att vi kommer att hamna där heller. Åtminståne inte om Alliansen får fortsätta att förbättra sin integrationspolitik under fyra år till. Vi kommer att satsa ännu mer på språkutbildning. Vi kommer att förändra Svenska för invandrare så att de specialdesignas för olika yrkesgrupper. Vi kommer att överföra mottagandet av nyanlända från de sociala myndigheterna till arbetsmarknadsfunktioner så som arbetsförmedling. När man kommer till Sverige skall man få lära sig hur man får ett jobb, inte hur man får bidrag. Vi har begränsat anhöriginvandringen och ställer krav på kunskaper i Svenska för att erhålla medborgarskap. Vi skall bli världsbäst på att integrera människor inte exkludera.

    SvaraRadera
  14. Hej igen, Torbjörn!
    Det är som alltid intressant att läsa dina inlägg. Dock undrar jag om du av misstag glömt ett litet, men inte oväsentligt ord, nämligen ordet ”inte” i den första meningen. Olika former av förtryck av kvinnor förekommer i så gott som alla länder. Inte ens vårt land har nått fram till fullständig jämlikhet mellan könen. Skillnaden är att förtrycket inom Islam är institutionaliserat, dvs har stöd i religionen – om man nu skall betrakta Islam som en religion. Kanske är det snarare en ideologi, lika fasansfull som nazismen och kommunismen.

    Att idag jämföra islam med kristendomen är lika orimligt som att jämföra liberalismen med kommunismen. Bernard-Henri Lévy, en av de nya franska filosoferna, har pekat på en sak, som påminner om ditt sätt att släta över vissa företeelser. Han menar att det bland dagens liberaler finns en tendens att lägga locket på och hålla tyst, när det gäller fascismen i de arabiska länderna. Den förklarar man i stället med brittisk imperialism och sviker därmed de demokratiska krafterna och i synnerhet kvinnorna, som vill lämna det medeltida mörkret bakom sig och få fullständiga mänskliga rättigheter.. Detta är, menar Lévy, ingenting annat en en form av rascism, förklädd i ”respekt för kulturella skillnader”.

    Visst är det stora skillnader mellan England, Tyskland och Frankrike å ena sidan och Sverige å andra sidan. Vi har ju inte samma koloniala förflutna. Men trots det har vi samma problem i våra invandrartäta förorter som de nämnda gamla kolonialmakterna. Tyvärr har ju inte den nuvarande regeringen varit särskilt framgångsrik när det gäller att få slut på våldet på gator och torg. Rån mot våra ungdomar, väskryckningar mot våra gamla, stenkastning mot polis, brandkår och räddningspersonal, och ett bidragsfusk som vi inte trodde var möjligt.

    Häromdagen berättade Skånskan under rubriken Härvan av bidragsfusk växer om hur man lurat till sig 75 miljoner kronor och om hur en familj med tre påstått handikappade barn ska ha fått ut en halv miljon kronor i månaden. I samtliga fall rör det sig om utländska medborgare. Bli inte förvånad över att väljarna tar avstånd från de hycklare som har möjliggjort en sådan utveckling av vårt land. Det hjälper naturligtvis inte att kalla Sverigedemokrater och andra som protesterar mot vansinnet för främlingsfientliga och för rasister. Det är tydligt att en del unga folkpartister har en hel del kvar att lära. Nya media är lättillgängliga, även om de inte alltid använder svenska språket. Håll till godo! Här bjuds några länkar till mina vardagshjältar.
    Hälsningar
    Sven-Inge
    http://www.youtube.com/watch?v=q6Wrhivp7eQ

    http://www.dailymotion.com/video/x1oid0_bhl-interview-23_news

    SvaraRadera
  15. Ett kort tips till alla modiga, unga människor som vågar se sanningen:
    Dokument inifrån, Sämre än djur sändes idag, torsdag kl 16.40. Programmet år i repris den 14/8.
    Vilket helvete svenska politiker har skapat för ungdomar i vårt land! Ett obeskrivligt förtryck inte bara för kvinnor. Vi borde skämmas, och min enda tröst är att jag inte valt dessa åsnor att styra landet.
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  16. Vi skall som sagt minnas att brottslighet i allmänhet och där även våldsbrott aldrig har bevisats ha en koppling till religion eller etniskt ursprung. Det har forskats massor om detta, särskilt under den stora nationalistiska perioden i Europa i början av 1900-talet då rasteorierna formades. Tyvärr var det ett stort antal svenska forskare som låg i täten på denna kvasivetenskap. Man ville gärna hitta spår som ledde till ett konstaterande att religion, etnisk tillhörighet och ras påverkade pålitlighet, intelligens och fallenhet för kriminalitet. Detta har aldrig kunnat påvisas. Däremot har det kunnat påvisas hur utbildning, välfärd, sociala förhållanden i unga år mm påverkar dessa förhållanden. Vi måste alltid ta dessa sistnämnda förhålanden som den verkliga utmaningen för att bryta kriminella mönster, missbruk och annan misär. Evidensen i den samlade forskningen är rimligen det som bör utgöra grunden för resonemangen om vi verkligen vill komma åt problemen. Att vända känd kunskap ryggen till förmån för tyckande eller kartläggningar med svag vetenskaplig grund riskarar att leda oss på fel väg. Personligen tror jag att man skall motverka den polarisering som åstadkoms i vårt samhälle genom att peka ut religiösa eller etniska grupper som syndabockar utan mycket starka vetenskapligt förankrade bevis. Inte för att jag på något sätt är rädd för sanningen utan snarare för att jag har insett att en sådan retorik inte leder mot förbättring utan snarare mot ännu djupare förtroendeklyftor och segregering.

    SvaraRadera
  17. Alldeles riktigt, Torbjörn. Religion och etnicitet kan inte kopplas till intelligens. Många har velat se ett samband i de många nobelpris som erövrats av forskare av judisk börd. För några år sedan framträdde en intressant, judisk forskare och skådespelare i tysk TV. Han hade en intressant förklaring: Den judiska moderns sätt att uppfostra sönerna. Han menade att varje liten judisk pojke från tidig ålder för höra att det inte finns några gränser för vad han kan bli. Ständigt har barnet moderns ord ringande i öronen: ”Du är fantastisk, du kan bli vad som helst.” I den moderna pedagogiken har vi ju nu länge betonat vikten av att visa eleverna att vi har höga förväntningar på dem. Oerhört mycket skulle vara vunnet, om föräldrar slutade att göra skillnad mellan pojkar och flickor även på det här området.
    Däremot ser vi dagligen kopplingen mellan kriminalitet och utanförskap. Varken den förra eller den nuvarande regeringen har lyckats bryta utanförskapet för de tiotusentals invandrare som Sverige tagit emot under de senaste decennierna. Den kriminalitet som är en följd av utanförskapet ser medborgarna/väljarna varje dag. När de så kallade demokratiska partierna förnekar verkligheten, vänder sig väljarna i avsky bort från dem. Detta är en fara för hela vår demokrati.
    Från våra föräldrar övertog vi ett samhälle, som i fråga om demokrati, jämlikhet och trygghet övertäffade allt på denna jord. Vi är nu på väg att till våra barn överlämna ruinerna av det samhället.
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  18. I längden segrar sanningen, och hyckleriet får vika.

    "Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet"

    Mauricio Rojas avslöjar ny Brå-rapport: Förhållandena i Sverige kan inte förklara skillnaderna mellan olika invandrargrupper. På onsdag presenterar Brottsförebyggande rådet rapporten "Brott bland svenskar och invandrare". Den visar att invandrarnas generella överrepresentation när det gäller registrerad brottslighet ligger på lite över hundra procent. För grövre brott, exempelvis mord, dråp, misshandel mot obekanta och våldtäkt, är siffran 300-400 procent. Men samtidigt som invandrare från vissa länder inte alls begår brott oftare än infödda svenskar gör invandrare från andra länder det i mycket stor omfattning. Det är bara olikheterna i invandrarnas sociokulturella arv som kan ge en tillfredsställande förklaring till skillnaderna i brottsbelastning mellan olika invandrargrupper. Ämnet har ansetts vara tabu, men måste nu komma upp till ytan, skriver folkpartiets integrationstalesman Mauricio Rojas.

    SvaraRadera
  19. Ovanstående rapport är från 2005 så den sanningen har funnits tillgänglig länge. SD brukar påstå att ingen vågar säga sanningen förutom de själva. Folkpartiet har alltid varit beredda att debattera sanningen. Som framgår har även Svenska myndigheter en ambition att säga sanningen. Det är väl ingen som hycklar med det?
    Däremot är det viktigt att det är just sanningen som yttras och inte allmänt tyckande. Rapporten är intressant. Den fastslår att brottslighet inom i princip alla områden till sin betydande del utförs av infödda. Överrepresentation innebär inte att man utför flest brott utan att man utför fler brott än andra grupper i förhållande till folkmängd i Sverige. Detta är en viktig grundförutsättning som inte finns med i citatet ovan. Vidare säger rapporten att det skiljer sig i brottslighet mellan olika folkgrupper och att man därmed inte längre kan debattera detta som om invandrare var en homogen grupp. Detta ser jag gärna att även SD tar till sig. SD brukar inte så ofta precisera vilka olika typer av invandrare de avser utan drar alla över samma kam. Enl rapporten ligger skillnaderna i det sociokulturella arvet. Det är därmed inte så att det genetiska arvet spelar någon roll. Däremot har samhället man vuxit upp i stor inverkan. Om man lever i ett förtryckarsamhälle där brottslighet blir ett sätt att överleva är risken stor att man tar med sig detta oavsett vart i världen man beger sig.
    Jag måste säga att jag inte är särskilt förvånad över rapportens resultat. Mauricio är inte längre integrationstalesman för Folkpartiet utan professor i Spanien. Tråkigt för Sverige därför att han är en duktig och kunnig person. Deta märks inte minst på att han valde Folkpartiet så länge han bodde i Sverige.

    SvaraRadera
  20. Tyvärr hemfaller du åt en del märkliga påståenden, Torbjörn. Skulle SD eller någon annan ha påstått att invandrarna utgör en enhetlig grupp? Skulle SD eller någon annan ha påstått att brottslighet är genetiskt betingad?
    Om man inte kan angripa en meningsmotståndares uttalande, kan man i stället tolka hans/hennes uttalanden in absurdum och i stället angripa dessa absurditeter. Tekniken är vanlig och välkänd (ökänd) i politiska sammanhang. Vi ser och hör det inte minst i dessa dagar när politikerna medvetet vantolkar varandras uttalanden i den pågående valrörelsen. Väljarna genomskådar naturligtvis den smutsiga debattekniken och resultatet blir ett ökat politikerförakt.
    Det SD påstår är att massinvandringen kostar enorma summor och leder till ökad brottslighet. Detta börjar nu även övriga partier inse. Från både FP och C höjs nu röster för att begränsa invandringen. Sent skall syndaren vakna, men ställda inför ett val måste även de värsta hycklarna krypa till korset.
    Ibland avslöjas hycklarna från oväntat håll. Vad var det Janne Josefsson sa för någon tid sedan?
    - Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare.
    Visst har det funnits och visst finns det fortfarande kloka människor i FP. Att sedan även superhycklare som Bengt Westerberg haft ledande positioner i partiet är bara att beklaga. Sammantaget tycker jag att FP borde appellera till en större andel av väljarna och därmed ha ett större inflytande på politiken i landet och i vår kommun.
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  21. Ännu ett bottennapp när det gäller Niclas Selbergs verklighetsuppfattning:
    Nu vill han
    sortera upp alla SD kandidater efter lön, vilket väl får ses som en måttstock på utbildning.


    Vilken värld lever Niclas Selberg i? Har han inte förstått att en hel del människor i vårt land idag har akademisk utbildning och en lön som ligger i närheten av existensminimum? Samtidigt har en del lågutbildade politiker en lön som är dubbelt så hög som den vi betalar majoriteten av vår vårdpersonal.
    Är Niclas Selberg lika okunnig på alla områden?

    SvaraRadera
  22. Vilken strålande insats av Jan Björklund i kvällens utfrågning. En politiker som vågar stå för sina åsikter. Folkpartiet är verkligen att gratulera till en sådan partiledare.
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  23. Kan rekommendera er att besöka stoppavåldtäkterna.nu's hemsida ( www.stoppavaldtakterna.nu ) för att läsa mer om våldtäktssituationen och vad ni kan göra för att freda er själva eller hjälpa andra.

    Det efterlyses även förslag på vad man kan göra för att åtgärda situationen- där har vi ett åtgärdsprogram på 21 konkreta punkter som var för sig eller tillsammans kan hjälpa till att minska antalet våldtäkter i Sverige. Eftersom det finns politiker här i bloggen och bland kommentatorerna kan denna del vara av extra intresse för er.

    Läs mer om detta här: http://stoppavaldtakterna.nu/forslag.html

    Då debatten även kommit in på de etniska aspekterna av våldtäktssituationen kan ni läsa mer om detta här i vår statistiksektion: http://stoppavaldtakterna.nu/statistik%20Sverige%205.html

    SvaraRadera
  24. Varje gång man försöker föra en debatt med Sven-Inge blir man anklagad för att nyttja någon mystisk politikerteknik som jag inte är bekant med. Sven-Inge har varit politiker betydligt längre än jag så han är mycket duktigare på både att framstå som martyr och att låta debatten glida över till persoliga angrepp. Jag är ganska dålig på det så jag låte nog bli med det. Jag trodde att SD var intresserad av att föra en debatt i stället för att bli ignorerade som kanske är det vanligaste. Jag känner en viss uppgivenhet och känner starkt att SD inte är intresserade av en debatt med mig i alla fall.

    SvaraRadera
  25. Torbjörn, jag har svårt att tro att du har skrivit raderna här ovan. Jag har aldrig känt mig som en martyr, och aldrig har jag gjort några personliga angrepp på dig. Jag har däremot påtalat den avgrundsdjupa okunnighet, som någon yngre FP-are visat prov på.
    Ur mina tidigare inlägg har jag saxat följande rader, som visar min uppskattning av Torbjörn Ekelund.

    "Det är som alltid intressant att läsa dina inlägg."
    "... ett fenomen, som jag tror skulle kunna vara intressant att diskutera just med dig, Torbjörn."

    Raderna i ditt senaste inlägg måste du ha skrivit en tidig morgon efter en väl genomfestad natt.

    Låt mig slutligen tillägga, att jag anser, att du, Torbjörn, skulle vara den bäst lämpade för kommunalrådsposten i vår kommun. Även om jag inte längre har mandat att tala för SD, vågar jag ändå påstå att mina åsikter i det här fallet delas av övriga SD-are i fullmäktige.
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera
  26. Vågar FP inte debattera våldtäkterna, nu när hycklarnas argument blir allt mera genomskinliga?

    Följ Christoffer Pedersens råd ovan. Fatta mod, öppna båda ögonen!

    "Andelen utrikes födda som registrerats som misstänkta för våldtäkt var 5 gånger högre än andelen registrerade bland dem med svenskfödda föräldrar." .

    Några förslag som jag gärna håller med om:

    4. Hårdare straff för sexualbrott
    8. Automatisk utvisning för invandrare som begår sexualbrott och tillbakadragande av medborgarskap efter avtjänat straff och rehabilitering.
    Hälsningar
    Sven-Inge

    SvaraRadera