onsdag 28 april 2010

Vakthundarna i Arlöv

I Skånskans nätupplaga kan man idag läsa om hur ombyggnaden av förskolan Havren i Arlöv nu är i hetluften. Inte för ombyggnationen utan för att det ansvariga byggnadsbolaget pga skadegörelse varit tvungna att ta in vakthundar på området under tiden då det är obemannat.
Vakthundar som i sin tur blivit väldigt provocerade av barn och ungdomar. En hund har tom. blivit skadad då barnen/ungdomarna kastat sten på den.
Hundarna är inte på plats när förskolan är igång.
Pga skadegörelsen och allt bråk har polis varit på plats så gott som varje kväll i veckan som gick.

Rektorn på förskolan har nu skickat ut ett brev till föräldrarna vars barn går på skolan som är belägen bredvid- Svenhögskolan.
Där ber hon föräldrarna att hålla koll på sina barn och se till att de inte går i närheten av hundarna, och att hundarna faktiskt är farliga och är tränade att döda om så behövs.
Hon skriver också att hundarnas ägare är mycket oroliga över vad hundarna utsätts för och vad konsekvenserna av detta kan bli.

Föräldrarna har nu i sin tur reagerat på detta och menar på att rektorn nu anser att hundarna är viktigare än barnen.
De anser att det är vansinne att man har sådana här hundar i tättbebyggt område och de ifrågasätter vem det är som är ansvarig om någonting skulle hända.


Att träna upp en vakthund är ingen lätt uppgift. Det ligger mycket pengar, tid och tålamod bakom detta och dessutom antar jag att de är en inkomstkälla för sin ägare.
Dessa hundarna är så extremt tränade att de inte dödar för vad som helst- det är mycket större risk att du blir attackerad av hunden du möter på din dagliga promenad än av en tränad vakthund. De varnar innan de attackerar och attacken sker endast om man inte tar dess varning på allvar.


För bolaget som bygger om förskolan måste all skadegörelse och stöld vara extremt frustrerande, och att ta in vakthundar tycker jag är en bra idé.

Det är trots allt såhär-
vakthundarna hade inte behövts om folk hade uppfört sig ordentligt.
Om man inte kastar sten på dem, försöker ta sig in på området eller provocerar dem, då finns det faktiskt ingen större risk att någonting skall kunna hända.

Är det ingen av föräldrarna som funderat över varför hundarna är där?

Länkar;
skd.se

dognews

vakthunden.com

1 kommentar:

  1. Vad är det för fel på barnen som gör hundarna illa? Helt galet!

    SvaraRadera