lördag 8 maj 2010

Obebyggda tomter i Svalöv kan köpas tillbaka av kommunen... Men de som inte ligger i Svalöv då?

På skd.se kan man läsa om hur Svalvös Kommun tröttnat på att det står tomter tomma vid Svalövssjön, som tydligen är ett så attraktivt område att bo på att det knappt kan vara sant.
Därför överväger man nu att köpa tillbaka tomter som stått obebyggda sedan de såldes.

Nuvarande regler säger att byggnad måste påbörjas inom två år från att tomten köps, men dessa regler fanns inte när tomterna i fråga köptes och därför har de hamnat lite mellan stolarna.

Artikeln kan ni läsa här.

Det ska bli intressant att se när Svalövs Kommun börjar behandla även andra tomter som står tomma och som är i dåligt skick. Tomter som kanske inte ligger vid den tydligen väldigt attraktiva Svalövssjön.
Granntomten här har stått som den gör nu sedan 1988, det enda som hänt med den är att mer och mer skit har lastats på den. Men, det är klart, Norrvidinge räknas inte som lika attraktivt som Svalövssjön, så då skiter vi i det ärendet som boende i byn började puffa på för tjugo år sedan.
Här kan vi snacka handläggningstid...

För 2-3 år sedan var jag än en gång i kontakt med kommunen för att puffa på ärendet och... Ja, det är ju ingenting som har hänt med den så långt.
Antar jag. Mannen i fråga skulle höra av sig när han visste mer och det har han inte gjort, och tomten ser lika jäklig ut nu som då, så att anta att det inte har hänt mer på den fronten ligger ganska nära till hands.

Och ärendet med tomten här är garanterat inte ensam med att blivit lagt i någon låda någonstans på kommunhuset, det finns en hel del fastigheter och tomter i Svalövs Kommun som är kraftigt eftersatta.
Men gud nåde den som köper en tomt vid Svalövssjön och inte bygger på den på två år!

Nej, tillåt mig skratta.
Ännu en fingervisning på hur mycket längre ner på skalan man är om man inte bor i huvudorten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar